Raiul dulce din inima Clujului

Articol publicat pe ziardecluj.ro. Autor: Florentina Tătar.

Un magazinas cochet din zona veche a Clujului reuneste tot ce isi poate dori un iubitor de dulciuri: de la Jelly Beans, bomboane in toate aromele si culorile pamantului, clasica ciocolata de casa, duciuri de la Bucuria, la mai sofisticatele caramele frantuzesti, nuga din Italia, macaroons sau trabucuri de ciocolata cu cacao din America de Sud Dupa o luna si jumatate de la inaugurare, BonBon Candy e prezent pe toate retelele de socializare, gasesti oriunde imagini cu apetisantele dulciuri de aici si opinii entuziaste ale celor care au gustat produsele. Toate minunatiile sunt aranjate cu dichis intr-un spatiu micut de pe strada J. O. Roosvelt nr. 3, intr-un cadru care iti taie respiratia.

Nu stii unde sa te uiti mai intai, ce sa cercetezi din noianul de cofeturi insirate pe rafturile vintage ale magazinului, impodobite discret cu cate o vaza, un obiect mic si frumos din zestrea bunicilor sau o plantuta verde in ghiveci asortat. Dulciurile provin in mare parte din Europa. Se gasesc la BonBon Candy caramele din Franta, ciocolata si nuga din Italia. Bomboanele cu fructe din Germania de pe rafturile magazinasului sunt preparate dupa o metoda speciala, in care fructele sunt inghetate si deshidratate imediat dupa culegere, astfel ca isi pastreaza toate proprietatile. Ulterior, sunt trase in ciocolata. Se gasesc aici si dulciuri de la fabrica Bucuria, din Chisinau, iar nostalgicii anilor de dupa ’89 pot gasi aici batoane de ciocolata Kiss, aduse din Grecia. Cei care au pus pe roate mica afacere sunt doi tineri entuziasti care isi prezinta povestea cu zambete luminoase.

Citiţi restul materialului pe ziardecluj.ro